Systeemtherapie

Laat uw kind afwijkend gedrag zien, waardoor één of meerdere leden van uw gezin zich beperkt voelen in hun functioneren? Dan zou systeemtherapie voor uw gezin zeer hulpvol zijn. Systeemtherapie is een vorm van therapie die werkt door problemen en hun invloed daarvan op relaties inzichtelijk te maken. Het wordt ook wel familietherapie of gezinstherapie genoemd. Samen zullen we gaan onderzoeken hoe we een eventuele vicieuze cirkel kunnen doorbreken. Zo voorkomen we dat een probleem in stand wordt gehouden door het gezin.

Het doel van systeemtherapie is om inzicht te krijgen in de interacties tussen de gezinsleden. Hoe communiceren jullie met elkaar? Hoe beïnvloeden jullie elkaar? Maar ook, welke manieren en gewoonten hebben jullie met elkaar ontwikkeld? Gedurende de therapie word het gezin steeds meer bewust van de onderlinge reacties op elkaar en begrijpen jullie beter welke invloed je op elkaar uitoefent.

Zou systeemtherapie uw gezin kunnen helpen? Maak dan nu hier een afspraak.

Praktijk van de Wiel
Hoofdstraat 17
5255 AE Herpt
T 0416 31 99 74
E info@praktijkvandewiel.nl

Als uw kind onderzocht wordt bij onze praktijk, kunnen we u als tip meegeven om zelf ondertussen een bezoek te brengen aan de nabijgelegen vestingstad Heusden. Deze vestingstad aan de Maas met een eeuwenlange historie bevindt zich anderhalve kilometer van onze praktijk. In het centrum van Heusden bevindt zich Bakkertje Deeg; vanaf 8.30 uur kunt u hier dagelijks terecht voor een kopje koffie bij brooddesigner Lucas Vermeulen. Naast heerlijke koffie zorgt deze bakker voor brood met passie.