Traumaverwerking

Kinderen maken in hun leven van alles mee. Dit zijn vaak plezierige gebeurtenissen, maar soms zijn het schokkende en ingrijpende gebeurtenissen. In sommige gevallen spreken we dan van een trauma. Een traumatische ervaring kan voorkomen bij bijvoorbeeld:

  • Scheiding van de ouders
  • Fysiek geweld tussen de ouders
  • Chronische, psychische of lichamelijke ziekte van het kind
  • Pesten
  • Emotionele verwaarlozing
  • Seksuele mishandeling

Bovenstaande traumatische gebeurtenissen kunnen een trauma veroorzaken bij een kind, met grote gevolgen voor zijn of haar verdere leven.

EMDR
Praktijk van de Wiel biedt traumaverwerking door middel van EMDR therapie aan. EMDR werkt vaak snel, maar is ook een intensieve therapie. De therapeut zal daarom niet alleen vertellen wat er gaat gebeuren, maar ook uitgebreid bespreken hoe uw kind na de therapie zijn emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven. EMDR therapie zorgt ervoor dat het voor een kind steeds gemakkelijker wordt om aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden van de gebeurtenis en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Alle effecten van de therapie dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in het leven van uw kind.

Vermoedt u dat uw kind kampt met een trauma? Maak dan nu hier een afspraak.

Praktijk van de Wiel
Hoofdstraat 17
5255 AE Herpt
T 0416 31 99 74
E info@praktijkvandewiel.nl

Als uw kind onderzocht wordt bij onze praktijk, kunnen we u als tip meegeven om zelf ondertussen een bezoek te brengen aan de nabijgelegen vestingstad Heusden. Deze vestingstad aan de Maas met een eeuwenlange historie bevindt zich anderhalve kilometer van onze praktijk. In het centrum van Heusden bevindt zich Bakkertje Deeg; vanaf 8.30 uur kunt u hier dagelijks terecht voor een kopje koffie bij brooddesigner Lucas Vermeulen. Naast heerlijke koffie zorgt deze bakker voor brood met passie.