Wordspeed

WordSpeed is dé app die uw kind helpt om beter te lezen. Geen saaie oefenstof, maar spelenderwijs leren. De moeilijkheidsgraad van WordSpeed past zich automatisch aan, dus uw kind blijft leren. WordSpeed is te gebruiken tot de leeftijd van 14 jaar.

Voor álle kinderen met leesproblemen
Bijna één op de vijf kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook in de eerste jaren van de middelbare school heeft in meer of mindere mate te maken met een leesachterstand. Er zijn hulpprogramma’s voor kinderen met de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie, maar dat is maar een klein percentage van de kinderen met leesproblemen. Voor alle andere kinderen met leesproblemen was er tot voor kort eigenlijk niets. Maar nu is er WordSpeed!

WordSpeed is voor álle kinderen die problemen hebben met technisch lezen. WordSpeed werkt met een bewezen methode, slechts 10 minuten per dag oefenen is genoeg. Met een app die leren leuk maakt: niet schools of gebaseerd op een schoolse methode, waarvan uw kind er al zo veel van voorbij ziet komen. In plaats daarvan ‘speelt’ uw kind WordSpeed op uw tablet, net als elk ander spelletje. Zo wordt het daadwerkelijk ‘spelender wijs’.

Zo werkt WordSpeed
In WordSpeed leert uw kind de Nederlandse taal aan aliens die onze planeet komen bezoeken. Terwijl hij of zij het spel speelt, is uw kind dus eigenlijk de meester! Als uw zoon of dochter het goed uitlegt aan de aliens, verdient hij of zij punten.

Zelf volgt u uw kind tijdens het spel met de app op uw smartphone. Als uw kind een woord of zin correct hardop voorleest, bent u degene die uw kind beloont. Dat doet u door op uw smartphone het signaal door te geven dat uw kind een nieuw woord of een nieuwe zin te zien mag krijgen. We werken intussen aan een functionaliteit met spraakherkenning. Dan kan uw kind ook zelfstandig oefenen.

Volg de voortgang van uw kind
Als ouder blijft u voortdurend op de hoogte van de voortgang van uw kind. Als u inlogt op Thinkmaster, krijgt u toegang tot een persoonlijk dashboard. Daarop kunt u zien welke vorderingen uw kind maakt. Als u wilt, kunt u dit dashboard ook delen met de leerkracht op school en de intern begeleider, remedial teacher of logopedist.

Gebruiks- en betaalgemak
WordSpeed installeert u eenvoudig zoals elke andere app op uw tablet. De app kost 5 Euro per maand. Dat is een fractie van de kosten van een begeleid dyslexietraject, dat voor uw eigen rekening komt als uw kind niet de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie krijgt.

Praktijk van de Wiel
Hoofdstraat 17
5256 NG Herpt
T 0416 31 99 74
E info@praktijkvandewiel.nl

Als uw kind onderzocht wordt bij onze praktijk, kunnen we u als tip meegeven om zelf ondertussen een bezoek te brengen aan de nabijgelegen vestingstad Heusden. Deze vestingstad aan de Maas met een eeuwenlange historie bevindt zich anderhalve kilometer van onze praktijk. In het centrum van Heusden bevindt zich Bakkertje Deeg; vanaf 8.30 uur kunt u hier dagelijks terecht voor een kopje koffie bij brooddesigner Lucas Vermeulen. Naast heerlijke koffie zorgt deze bakker voor brood met passie.