Systeemtherapie voor uw gezin

Bij Praktijk van de Wiel maakt systeemtherapie deel uit van problemen rondom de communicatie met één of meerdere kinderen binnen het gezin of tussen ouders onderling. Het is een vorm van ouderbegeleiding die wordt aangeboden als de communicatie binnen uw gezin moeizaam verloopt. Systeemtherapie is een vorm van therapie die werkt door problemen en hun invloed daarvan op relaties inzichtelijk te maken. Het wordt ook wel familietherapie of gezinstherapie genoemd. Samen zullen we gaan onderzoeken hoe we een eventuele vicieuze cirkel kunnen doorbreken. Zo voorkomen we dat een probleem in stand wordt gehouden door het gezin.Wat is systeemtherapie?

Het doel van systeemtherapie is om inzicht te krijgen in de interacties tussen de gezinsleden. Hoe communiceren jullie met elkaar? Hoe beïnvloeden jullie elkaar? Maar ook, welke manieren en gewoonten hebben jullie met elkaar ontwikkeld? Gedurende de therapie wordt het gezin steeds meer bewust van de onderlinge reacties op elkaar en begrijpen jullie beter welke invloed je op elkaar uitoefent.Systeemtherapie voor iedere gezinssituatie

Voor systeemtherapie is de gezinssituatie niet van belang. U als ouders kunnen dus zowel samenwonend of getrouwd als niet-samenwonend of niet getrouwd zijn. Elk gezin kan begeleid worden met behulp van systeemtherapie.

Zou systeemtherapie uw gezin kunnen helpen?

Maak een afspraak